Cinler ve Özellikleri

Cinler ve Özellikleri insanlar tarafından korku dolu hikayeler sebebiyle tedirginlik ile yaklaşılmakta olan bir konu haline gelmiştir. Oysa ki, cinler de insanlar gibi çeşitli konularda sorumlulukları olan varlıklardır. Cinler, “örtülü, gizli” anlamına gelen bir kelimeden üretilmiştir. Cin ateşten ve insanlardan önce yaratılmıştır.
Cinlerin de insanlar gibi erkek ya da kadın gibi cinsiyetleri olabilir. Öyle ki, cinler de insanlar gibi evlenebilir, çiftleşebilir, yiyip içebilir. Cinlerin yaşı olmadığı ancak yaşlı ve genç olarak birbirlerinden farklı oldukları söylenir. Cinlerin insanlardan üstün duygu ve hisleri yoktur.
Cinler ve Özellikleri konusunda dikkate alınması gereken en önemli özellik toplumun bildiği her türlü nesnenin veya öznenin şeklini alabilmeleridir. Cinler gruplar halinde yaşarlar çünkü iletişim kurmaya ihtiyaçları vardır.
Cinler ve İnançlara Göre Kabul Edilişi

Cinler ve İnançlara Göre Kabul Edilişi neredeyse tüm dini kitaplarda yer almaktadır. Tarih boyunca insanlar, Allah’tan ayrı sayılmayan başka olağanüstü varlıklara inanmışlar, farklı dönemler ve coğrafi bölgeler bu varlıkların iyi ve kötülerine farklı isimler vermişler, bunlar bazen ilahlaştırılmış veya tabi tanrılar, diğerleri ise sıfat olarak görülmüştür.
İslam’da Allah’ın, meleklerin, şeytanların, cinlerin ve peygamberlerin sıfatları ve görevleri kesin olarak tanımlanmış ve hiçbir karışıklığa izin verilmemiştir. Cinlerin mahiyeti, çeşitli varlık şekillerine girerek ortaya çıkışları, sığındıkları yerler, insanlarla ilişkileri, iyi ya da kötü etkileri, isimleri, dini inançları inanışlara göre değişmektedir. Asurlular ve Babilliler arasında toplumun her kesimi cinlere inanmıştır.
Babilliler bu inancı Sümerlerden aldıkları için bu konuda kullandıkları dil de Sümerce idi. Asurluların Oedim olarak adlandırdıkları iblisler, hiçbir ritüel yapılmadığı ve uygun adaklarda bulunulmadığı için ölümden sonra dünyaya döneceğine inanılan ölülerin ruhlarıydı ve onlardan kurtulmak için çeşitli tedavilere başvurmuşlardır.
Asurlular ve diğer Sami kavimler arasında insanlardan farklı birçok cin sınıfı vardı. Eski Mısırlılar, Asurlular ve Hintliler kadar çok cin çeşidine sahip değildi. Eski Mısır dini kavramlarına göre cinler genellikle vahşi hayvanlar, yılanlar, kertenkeleler veya kara gövdeli insansı yaratıklar gibi sürüngen varlıklardı ve Re’nin düşmanı olarak görülüyorlardı.
Cinler ve İnançlara Göre Kabul Edilişi bu şekilde özetlenebilir. Gerek Doğu’da gerekse Batı’da ruhlar ve cinler konusu her zaman önemini korumuştur. Çince cinler ve ruhlar kavramı, Çin’in tüm görünmeyen krallığını kapsar.
Dokuz Gölge, ölümden sonra görünür dünyadan görünmez dünyaya taşınan insan ve hayvanların ruhlarıdır. İnsan ve hayvan kılığına girerek canlıları kandırabileceklerine ve zarar verebileceklerine inanılır. Bir yerde yaşayan veya onlarla temas halinde olan doğaüstü varlıklar da quai kelimesiyle anılır.
Çin mitolojisi, cinlerin ve ruhların yaptıklarıyla doludur. Bu korkunç varlıklara olan inanç, Taoizm’de derinden kök salmıştır. Ancak Budizm Çin’e geldiğinde, iyi ve kötünün görünmez varlıklarına olan inanç dine eklenmiştir.
Çinliler, kötü ruhların her yerde olduğuna ve ölüleri diriltebileceğine inanırlar ve genellikle mezarları, kavşakları ve akrabaların evlerini ziyaret ederler.
İslam’da Cinlerin Yeri ve Önemi

İslam’da Cinlerin Yeri ve Önemi oldukça büyüktür. Allah, cinleri insanlar gibi kendisine tapsınlar diye göndermiştir. Ancak İslam’a göre cinler hep kötü olarak bilinir ama bu bir yanılgıdır çünkü cinlerin de insanlar gibi iyileri ve kötüleri vardır.
Aynı zamanda cinlerin varlığı da inkar edilemez bir gerçek taşımaktadır. Ruhlara ve iblislere olan eski Slav inancı günümüze kadar gelmiştir. Cinlerin eski dönemlerde mağaraların, oyukların ve ormanların derinliklerinde yaşayan yaratıklar olduğuna inanılmıştır.
Eski Cermen mitolojisinde, ölülerin ruhlarının yanı sıra, insanları rüyaya veya transa sokan ve başkalarına zarar veren ruhlardan da bahsedilmektedir. Ormanlarda ve dağlarda yaşayan ruhlar da inancın bir parçasıdır. Bu ruhlar ve iblisler yağmur, şimşek ve gök gürültüsüne neden olur.
İslam’da Cinlerin Yeri ve Önemi yadsınamaz kadar büyüktür. Cinlerin varlığı ile ilişkin pek çok bilgi, Kuran’da yer almaktadır.
Cinlerin Ömrü
Cinlerin Ömrü insanların ömürlerinin 10 ila 13 katı kadar daha fazla olmaktadır. Dolayısıyla 700 ile 1000 sene arasında değiştiği söylenebilir. Cinleri, insanlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri ise ömürlerinin çok daha uzun süre olmasıdır.
Cinlerin Ömrü için 700 ila 1400 yıl arasında değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkün olabilir. Çünkü bazı cinlerin ömürlerinin yaklaşık olarak 1400 sene kadar olabileceği de cinler hakkında edinilen bilgiler arasında bulunmaktadır.